Mijn leven ziet er nu 100% anders uit

‘Eenmaal uitbehandeld, heb ik het werken weer opgepakt. Ook het huishouden deed ik weer helemaal zelf, samen met Henk wel te verstaan. Vier dagen in de week werk ik 8 uur. Als het werk niet klaar is, maak ik het thuis af. Hierdoor nam ik steeds minder tijd om goed voor mezelf te zorgen.

Op dit moment zitten er nog twee hernia’s, die door de stress op mijn werk regelmatig pijn in mijn rug veroorzaken.

Daarnaast accepteer ik niet dat ik niet meer alles kan en beperk ik het gebruik van hulpmiddelen. Ik schaam me ervoor en kan er niet goed mee omgaan. Februari 2013 zijn Henk en ik gestopt met roken, dit houdt in dat wij al op de goede weg zijn om onze gezondheid te verbeteren. In november werd ik benaderd door het Rijndam of ik mee wilde doen met een opleidingsweek van Rehab Academy. Bewust worden van mijn gedragingen en zien welk effect dit op mijn lichaam heeft: dat wilde ik wel!
Voor mij betekent dit, dat ik wilde veranderen door goed voor mezelf te zorgen. Het bewegen liet ik vaak achterwege; was er te moe voor. Ik had geen goede balans in mijn leven. Het effect was voor mij dat ik niet fit was. Door een kleine verandering aan te brengen, door ’s ochtends en tussen de middag een half uur te lopen en in de avond te bewegen, voel ik me fitter dan ooit. Daarnaast ben ik op mijn voeding gaan letten.

Ik ben me bewust geworden dat ik eigenlijk mijn leefstijl moet veranderen. Ik moet van mijn lichaam, maar ik wil het ook. Ik merk dat ik het nodig heb. Dus meer bewegen en gezonder eten.’

Monique